Turista i Traryd

Trots att Traryd kanske är litet i invånarantal så utgör det en utmärkt plats att semestra eller turista på. Tack vare sin belägenhet i Smålands sköna skogar finns det så mycket i Traryds omnejd som lockar turister från både Sverige och resten av världen.

Det finns massor av pittoreska sommarstugor att hyra i Traryd med omnejd. Röda stugor med vita knutar där man kanske får se en älg i trädgården medan man dricker sitt morgon kaffe om man har tur. Smålands skogar är rika på djurliv och det händer inte sällan att man på sina skogspromenader får syn på både älg och rådjur. Skogarna är också rika på både svamp och bär, så skogsfantasten kommer garanterat att trivas i Traryds skogar.

Är man sedan sugen på mer och har möjlighet att ta sig runt lite så är Markaryds kommun fullt av sevärdheter. Vad sägs t ex om prärievagnstur, westerncafé, älg- och bisonsafari, härliga vandringsleder i underbar skogsmark ( bara i Traryd finns tre stycken: Grönörundan 4 km, Kvinnhultsrundan 8 km, och Tovhultsrundan 3 km).

Traryds färgstarka kyrka från 1859 är en sevärdhet i sig, målad i rött, vitt och blått.

Hembygdsparken och intilliggande djurparken i Traryd är naturligtvis måsten för turistens besök i byn.

Ulvsbäcks prästgård, konst- och hantverksrundan, Järnvägsmuseet i Strömsnäsbruk.